Nyheter & Tips

Hur ska ett säkert babynest/babybädd vara? Konsumentverket varnar
Den svenska marknaden fullständigt exploderar av olika babybäddar, även om flera internationella myndigheter varnar för risker som kvävning, stryp och fallrisk. Det ser dock mysigt ut med en liten babybädd till den nyfödda. Här kommer därför viktiga tips vad du bör tänka på. Andningsbart material, ingen fluffig botten eller sidor, magband som håller barnet på plats, inga långa snören, handtag eller smådelar som kan lossna.
Mer info

Så badar du ditt spädbarn
Många föräldrar känner sig osäkra att bada sina spädbarn, men det finns en hel del hjälpmedel. Produkter som är både praktiska för dig som förälder och bekväma för barnet. Utnyttja badet till en mysig stund med ditt barn – sambada!
Mer info

Så undviker du skallasymmetri
Enkla tips som minskar risken för platt eller sned skalle Andelen barn med skallasymmetri har skjutit i höjden de senaste åren. Så många som 20–40 procent av alla svenska barn i ålder 0–6 månader beräknas ha någon form av sned eller platt skalle. Det få föräldrar vet är att många av fallen hade kunnat undvikas med några enkla förebyggande åtgärder, som att använda en tryckavlastande babykudde eller madrass.
Mer info

Vikten av sensomotorisk lek och stimulans i tidig ålder
Barn mellan 0–2 år är helt beroende av sina sinnen för att förstå och integrera med sin omgivning. Denna period är viktig för barnets kognitiva utveckling. Med hjälp av sensomotoriska lekar och leksaker kan du hjälpa ditt barns kognitiva och motoriska utveckling.
Mer info

Nyhet! LullaLove nytt varumärke hos RollAbout
2017-05-10. Pedagogiska babyleksaker i naturliga material som är bra för både barnen och miljön, det kännetecknar RollAbouts nya varumärke LullaLove. Låt oss också presentera Mr B, en superhjälte som återkommer i LullaLoves sensoriska leksaker som stimulerar och utvecklar barnets sinnen.
Mer info

Tips! Så förebygger du skallasymmetri
2017-02-10. Andelen barn med skallasymmetri har skjutit i höjden de senaste åren. Så många som 20–40 procent av alla svenska barn i ålder 0–6 månader beräknas ha någon form av sned eller platt skalle. Det få föräldrar vet är att många av fallen hade kunnat undvikas med några enkla förebyggande åtgärder, som att använda en tryckavlastade babykudde eller madrass.
Mer info

Nyhet! Candide Panda Babykudde mot platt huvud - nu i material som andas
2017-01-16. Den populära Pandakudden som förebygger skallasymmetri är en av många produkter i den nya Air-serien från Candide. Kollektionen bygger på ett nytt material som ands och hjälper små barn att reglera temperaturen.
Mer info

Nyhet! Doomoo syns i media
2017-02-15. Nu marknadsför vi Doomoo Amningskudde! Under januari till mars 2017 syns RollAbouts produkter lite extra. Vi har rullat ut en stor marknadsföringskampanj tillsammans med HealthCare Media på sajterna Amning.se, Amningshjälpen.se och Amninskudde.se.
Mer info

Nyhet! Camilla ny Account Manager
2017-01-02. Nu växer RollAbout igen! Den här gången säger vi välkommen till Camilla Nordin, som från och med januari 2017 är vår nya Account Manager med ansvar för Sverige och Danmark.
Mer info

Mässor 2017: Här kan du träffa oss
2017-01-02: Passa på att träffa oss på RollAbout på årets mässor. Då får du chansen att se hela vårt sortiment, våra många nyheter och också träffa representanter från våra leverantörer.
Mer info

Tips! Amma med bästa amningskudden
2017-01-02. Amningen blir både enklare, bekvämare och effektivare med en bra amningskudde som stöd. Nordens bästa amningskudde är Doomoo Amningskudde, allt enligt testsajten Bäst-i-test-se.
Mer info

Tips! 15 produkter för bättre babysömn
2017-01-02. Små barn sover ofta dåligt i perioder. Det kan vara att de inte kommer till ro på kvällen eller att de vaknar ofta och har svårt att somna om. Det ger trötta och kinkiga barn och du som förälder behöver också din nattsömn. Som tur är finns det gott om hjälp att ta till. Här tipsar vi om 15 smarta produkter för bättre och tryggare babysömn. Dessutom är det här hjälpmedel som kan minska risken för plötslig spädbarnsdöd, förebygga skall-asymmetri och underlätta andningen hos små barn.
Mer info

Tips! Så får du amningen att fungera
2017-01-02. De flesta mammor vill amma. Men det är inte alltid så lätt. En som vet är barnmorskan Annelie Asker. Hon hjälper många mammor att få amningen att fungera, och här delar hon med sig av sina bästa tips för lyckad amning.
Mer info

Nyhet! Deltababy blir Doomoo Basics
2016-11-09. Nu blir Deltababy en del av Doomoo-familjen och byter namn till Doomoo Basics. Samma fina babyprodukter för sömn och bad, men under nytt namn.
Mer info

Nyhet! RollAbout tar över Pabobo
2016-09-30. RollAbout har glädjen att meddela att från och med oktober 2016 är vi Pabobos nya nordiska distributör. Tillsammans ska vi lysa upp i höstmörkret och skapa en trygg sovmiljö för barnfamiljer.
Mer info

Tips! Så väljer du rätt amningskudde
2016-10-01. Amningen funkar inte direkt för alla, och då är det viktigt att veta vilka hjälpmedel som finns, förklarar barnmorskan Carina Rylander. Här ger hon sina bästa tips för hur en bra amningskudde ska vara, och varför det är så bra att använda en sådan amningskudde redan från början.
Mer info

Nyhet! RollAbout växer - Johan ny COO
2016-09-01. Det går bra för RollAbout och vi växer med nya produkter och också med ny personal. Johan Berndtsson är från den 1 september 2016 ny operativ chef (COO) på RollAbout.
Mer info

Nyhet! Doomoo är bäst i test!
2016-08-30. Den nordiska testsajten Bäst-i-test.se har utsett Doomoos amningskuddar till Bäst i test! Det är något vi på RollAbout är oerhört stolta över.
Mer info

RollAbout ABWebbutikWebbplatskarta